Tu cand te lasi te fumat?

Fumatul este unul din cele mai inutile vicii, cel puțin așa văd eu lucrurile:

  • nu ai parte de nicio plăcere, cel puțin nu ca la alcool, poate se apropie de plăcerea de a bea o cafea, dar cam atât, nu cred că e o satisfacție anume
  • miroși a fum de țigară și nu e un miros plăcut, mai ales pentru nefumători
  • ești dependent de ceva ce te face să scoți fum pe gură
  • ești dependent de ”ieșitul la pauza de țigară”, deși la fel de bine poți bea o cafea sau un ceai și sta de vorbă

În orice caz, sunt mulți fumători în țară la noi și cam greu se lasă de fumat. Nu mai zic de moda de a arunca chiștocul pe unde apuci, de parcă chiștocul nu e gunoi.

De fumat cred că conștientizează orice fumător că trebuie să se lase, pur și simplu nu au voiunța necesară sau nu urmăresc un program anume.

Nu știu foarte multe despre fumat și bineînțeles că sugerez să discutați cu medicul de familie să găsiți împreună soluția pentru a vă lăsa de fumat. Totuși, dacă vă este dificil să vă lăsați de fumat și nu puteți spune nu de pe o zi pe alta găsesc tigara electronica o alternativă perfectă, un prim pas la renunțarea fumatului. Practic se renunță la arderea tutunului și se ajunge la vaporizarea unor substanțe, care vor avea sau nu nicotină. Bineînțeles, dependența de nicotină este una fizică, de aceea, ar fi bine să faceți trecerea de la țigara normală la una electronică cu nicotină și treptat să renunțați la nicotină.

tigara-electronica

Ce avantaje aș vedea la țigara electronică comparată cu cea tradițională (repet, aș prefera să nu fumați deloc, dar nu pot cere asta 🙂

  • mai puține substanțe nocive rezultate din arderea tutunului și a hârtiei
  • lipsa fumului urât mirositor
  • lipsa chiștoacelor
  • posibilitatea de a selecta nivelul de nicotină și a renunța de tot la țigară, fie ea normală sau electronica

Aceste țigări au nevoie de  e-lichid pentru tigara electronica și se consumă, fiind necesară înlocuirea lui, destul de logic bineînțeles. Cum am mai zis, depinde de persoană, unii sunt în stare să zică ”azi mă las de fumat” și să nu mai fumeze, pur și simplu, dar pentru unele persoane, e nevoie să renunțe treptat, așadar alegeți acest lichid corespunzător evoluției voastre. Când ați ajuns la lichid fără nicotină lucrurile deja sunt foarte bune, practic am scos o substanță care nu este necesară în organismul nostru. Mai păstrați-vă cât vreți obiceiul de a ține ceva în gură și renunțați de tot și fiți fericiți!

Să aveți succes în alegerea voastră de a vă lăsa de fumat sau dacă nu, gândiți-vă mai bine la viitorul vostru, prezentul e ok, dar nu vreți să știți ce vă poate rezerva viitorul din cauza fumatului.

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *