Suntem în top de top

timpEra o vreme când citeam cu haz și drag articolele de pe vice.com

Era… asta e ideea

Era… la timpul trecut

Era..gen acum nu mai e

Lumea a început să vadă în fața ochilor ”vreau articole care să fie !virale! ”. Dar viral nu e ca un virus, faima și sutele de mii de vizualizări nu pot fi vânate de niște braconieri disperați cum sunt cei de la Gândul și Prosport ori alți inapți care fac reclamă cu ”INCREDIBIL nu crezi așa ceva” sau cu ”Udrea și Băsescu, conspirația supremă, VEZI ce făceau cu un trifoi albastru”.

Nu, nu e așa, că eu, ăla, cititorul care contează nu a ajuns să fie ultimul fraier, văd și eu, nu sunt Sorescu să zic că gropile din București sunt ”poze mai vechi”, pe bune mă, poze mai vechi?! Spune-i asta arcului meu rupt într-o groapă, din timpul trecut, doar că culmea, arcul s-a rupt în prezent, Oprescu trece bariera și îndoaie timpul.

Azi, 60% din persoanele care au avut nevoie de servicii medicale au folosit cardul, asta dacă puteau să-l folosească. Asta e rata de succes în România, 60%. Cine poate fi atât de inapt să implementeze sistemul cu cardul de sănătate atâta timp cât nu este funcțional. Mă uit pe Realitatea, se ceartă președintele CNAS și vice Asociația Medicilor, mai ceva ca în mahala, că așa e la noi, ajung în conducere niște jegoși care habar nu au să se comporte civilizat și care nu au, de cele mai multe ori nicio legătură cu ceea ce ar trebui să facă, a trebui, că în niciun caz nu fac. Mă întrebam, la implementarea unui astfel de sistem, unde milioane de români sunt  afectați, oare nu se putea să se meargă o perioadă de probă cu ambele sisteme, cel vechi și cel nou ? Ca să nu se ajungă în situații în care oameni bolnavi să nu primească tratament pe care sunt îndreptățiți să-l primească. Am văzut cum a cerut în direct acest lucru vicele asociației medicilor. Aparent nu se poate…

Vor să dea lege cu vaccinele obligatorii pentru copii. Să vezi fază, spitalele nu mai au vaccinuri și trimit părinții să le cumpere singuri, asta dacă le găsesc la farmacii că nici pe acolo nu prea sunt. Și iar dăm legi dar nu avem grijă de infrastructura noastră.

Mâine parcă văd.. renunțăm la manualele clasice și trecem pe electronice…doar că nu toate școlile au acces la net sau calculatoare, dar ce contează asta, Ponta știe mai bine..

Concluzia? Ce concluzie să mai vrei, și în plus, concluzia o poți trage și singur, găsești tu o concluzie care să ți se potrivească, nu mai fi leneș.

Oricum, recomandarea mea este să nu vă bazați pe ”sistem”, sistemul e greșit fundamental, are la bază banii, nu altceva, și nu poți construi ceva pe termen lung când scopul este de a face bani. Noi și cu bucățile astea de hârtie… Încercați să fiți independenți, să aveți alternative, aveți grijă de cei dragi, evitați conflictele, plecați unde vă este mai bine, evitați justiția pe cât posibil că e oarbă și șchioapă și are sute de ani și durează sute de ani, dar nu vă faceți singuri dreptate că nici asta nu merge, încercați să evitați, evitați tâmpeniile și bucurați-vă de viață!

This entry was posted in MainC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *