Redirecționeaza si tu 2%!

Lumea nu prea știe care-i treaba cu 2% din impozitul pe venit și din păcate, destul de puțini oameni completează un simplu formular pentru a redirecționa acești bani care se duc la stat.

Așadar, care-i treaba cu 2%? Pe scurt, ca angajat sau ca persoană fizică ce obții venituri, statul te impozitează, plătești anumite taxe. Una din ele este impozitul pe venit, orice ban îți intră în casă, într-un fel sau altul, statul te impozitează. Există posibilitatea ca, 2% din acel impozit care s-ar duce oricum la stat, să-l oferi unei organizații non-guvernamentale. Practic, cu un efort minim poți sprijini o cauză nobilă.

Un lucru important este că NU plătești nimic în plus, nu-ți ia nimeni bani din salariu sau mai știu eu ce preconcepție greșită, pur și simplu, alegi, ca o mică sumă să nu se ducă către stat ci către o cauză pe care o susții. Trebuie să completezi un formular și să-l depui (personal, prin poștă, sau chiar îl pot depune alții pentru tine, de obicei organizațiile în cauză). Simplu, nu?

Pe cât de simplu este, pe atât de puțini oameni fac acest lucru. Așadar, dacă schimbarea suntem noi, schimbarea poate începe de la tine. Completează și depune formularul.

bebe

Anul acesta atenția mi-a fost îndreptată către cei de la ”Salvați copiii” și campania lor cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă din  România. A fost trist să aflu că noi suntem primii din Europa și că rata mortalității din 2011 a fost de 10 la 1000. Și mai trist este faptul că acești copii ar fi putut fi salvați dacă existau echipamentele și educația necesară. Mai multe despre subiect și cum poți redirecționa 2% către cei de la ”Salvați copiii” puteți afla aici: www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006 . Cu ajutorul nostru putem salva vieți, încă de la apariția lor pe pământ.

Îmi aduc aminte că m-am chinuit și eu cu strângerea de formulare 2% pentru ASLS. A fost groaznic, e un lucru atât de ușor dar lumea era neinteresată de mesajul pe care încercam noi să-l transmitem. Ce, abia dacă obțineam formulare de la membri din cadrul asociației (bine, de la părinți, că studenții nu prea sunt angajați din facultate), dărămite să mai convingem un student care nu era parte din asociație. Nu am nicio explicație, dar lucrurile ar trebui să se schimbe, să completăm formularele pentru 2% ar trebui să devină un obicei pentru societatea civilă. Sper și cu ajutorul vostru vreau să văd acest lucru realizat!

This entry was posted in MainC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *