Nebunia cu RCA-ul

rca ieftinRCA-ul pentru tineri este dezastruos de scump. Da, că ei fac cele mai multe accidente, că ei nu au experiență, că (insert stupid reason). Da? Dar în același timp tinerii au venituri mici și, în ciuda unor statistici de acum ceva timp (că nu văd ca lucrurile din România să fie actualizate la informații de ultimă oră), nu doar ei produc accidente. Bătrânii, care, în mod ciudat plătesc mai puțin, au parte și ei de ceva accidente.

În orice caz, un lucru care mi se pare stupid la noi în țară este procedura de asigurare a asiguratului. Eu unul când mă gândesc că achiziționez o asigurare o iau pentru mine, pentru casa mea, mașină sau mai știu eu ceva. O cumpăr pentru mine. Nuuuuuuuu! La noi nu e așa, asigurarea de mașină și culmea, OBLIGATORIE, nu o cumpăr eu pentru mine, ci o cumpăr pentru cel pe care l-aș lovi eu. Dacă cineva mă lovește pe mine trebuie să folosesc asigurarea altuia. Păi ce fir’ar genialitate e asta? Concluzia este simplă, cum eu conduc normal și șansele de a face eu o greșeală sunt de măcar 0 în șapte ani de condus (și nu condus când merg în vizită la părinți, condus săptămânal) mă doare undeva de ce asigurare cumpăr și aleg una ieftină, la fel, cum face tot neamu când nu-și cumpără asigurare pentru el. Dacă era să cumpăr asigurarea pentru mine, atunci, da, m-aș fi gândit de două ori înainte să aleg una ieftină. Da, dacă un idiot mă lovește în trafic că a forțat el roșu sau mai știu eu ce mutare genială din partea lui, mi se pare destul de logic ca asigurarea plătită de mine și aleasă nu pe baza unui preț să mă protejeze, până atunci, asigurări ieftine, zile, luni prin service și sute de procese.

Sper ca lumea să înceapă să facă din ce în ce mai des cumpărături online, mai ales când vine vorba de achiziții ce nu pun semne de întrebare (cum eu nu aș putea să cumpăr haine sau încălțăminte online). Dar dacă vine vorba de un RCA, lucrurile sunt destul de simple. Poți compara prețurile mult mai ușor și culmea, prețurile online sunt mult mai mici decât de la un agent de pe cine știe unde. Uite aici un site unde găsești rca ieftin ca să compari poate cu o ofertă pe care ai primit-o.  Așa cum ziceam, online, sortarea se poate face mult mai ușor, prețurile se compară prin câteva clickuri și, din păcate poți lua decizia logică de a cumpăra o asigurare după prețul cel mai mic posibil, că doar nu te asiguri pe tine. În fine, când trebuia să-mi reînnoiesc și eu asigurarea obligatorie RCA am zis, bă, nu are cum să fie mai ieftin online că nu ar mai lua nimeni de la agenți și am comparat prețurile date online cu mai mulți agenți. Niciun șoc, majoritatea practicau prețuri mari, cea mai mică diferență pe care am găsit-o a fost de + 20 de lei.

Așadar, poate, data viitoare luați și voi asigurarea RCA online :).

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *