Mi-am luat scaun

mobilier comanda

Da, mi-am luat scaun după ce m-am chinuit să caut unul decent prin mai multe magazine de mobilă.

Povestea mea începe când m-am mutat din chirie și am abandonat vechiul scaun, bun, dar ros până la lemn și uzat, de timp, de momentele în care posteriorul meu l-a forțat să stea într-o poziție dubioaă și, bineînțeles, clasicul moment în care fratele meu a reușit, într-un fel sau altul, să-i rupă mânerul dreapta. Așadar am luat decizia să abandonez scaunul vechi și să pornesc în căutarea unuia nou.

Bugetul varia, de la 200 până la 1000 de lei eram dispus să dau pentru scaunul meu, cu cât mai scump cu atât trebuia să aibă ceva deosebit, adică fie calitatea și rezistența imbatabilă fie o formă ergonomică de te face să zici că stai în puf. Inițial am fost la Ikea, Dedeman, Mobexpert, hypermarketuri, Sellgross. Mare brânză nu am văzut. La Mobexpert, 10 modele, fără mare diferență dar prețurile plecau de la 700 de lei în sus, chiar pentru nimic deosebit. De obicei ei au mobila de calitate, bună, frumoasă, deosebită, la un preț pe măsură. Acum, nimic. Ikea a fost singura variantă decentă și culmea, eu nu sunt fan Ikea. Din păcate, la fel ca și în alte situații, lipsea cu desăvârșire acea gamă de lux, unde să-mi găsesc eu scaunul perfect. Totuși am văzut destule scaune cu 200-500 lei și am zis că țin minte.

Am ajuns și prin Ghencea, Prelungirea Ghencea, pe acolo foarte multe magazine de mobilă, nu am știut eu că era vorba de mobilă la comandă, multă mobilă la comandă. Lucru bun, am observat că, pentru casele, apartamentele noi, cel puțin din ce am văzut eu pe aici, lumea optează pentru mobilier la comanda bucuresti.  E de înțeles, pur și simplu, cum ar trebui să fie logic, mobila se mulează după apartamentul/casa ta și nu invers, nu încerci tu să aranjezi ceva ce ai cumpărat. Apropo, dacă cumva vă dați comandă de mobilier să menționați că vreți balamale din acelea speciale, cu memorie ?! (din păcate nu știu cum se numesc dar sigur vor ști ei) la care, atunci când închizi dulapul de exemplu, ușa nu se trântește ci se închide ușor, singură, fără niciun zgomot. Geniale treburile astea, super confortabile, dar dacă îți pui undeva, bucătărie, dormitor, etc să pui peste tot, nu de alta, dar vei căpăta un obicei și unde nu vor fi balamale speciale vei cam trânti ușile.

Să revin la poveste, partea tristă la mobilierul la comandă este că nu au scaune de birou la comandă (bine, nu am întrebat), dar nu era expus nimic. Bine, tot pe acolo prin Ghencea am văzut și un showroom pentru un magazin online dar care nu m-a impresionat, multe modele nu erau expuse și cine fir’ar și-ar cumpăra un scaun pe care stă foarte mult timp fără să-l testeze, eu unul în niciun caz.

Am ales în cele din urmă să merg iar în Ikea, am găsit un scaun la 300 de lei de care sunt mulțumit, are suportul lombar pe care mi l-am dorit și este comod, mă enervasem și deja nu mai puteam să stau pe scaunul acela provizoriu pe care l-am avut :).

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *