Masajul, ce stii despre el?

Eu unul nu sunt mare “fan” masaj. Mai exact, spre deosebire de alte persoane pe care le-am cunoscut, care au nevoie deseori de un masaj pentru a se detensiona și a-și relaxa mușchii, eu unul nu am simțit această nevoie, deși poate am fost încordat, pur și simplu, nu am experimentat un masaj profesionist și mi s-a părut o “vrăjeală”

masaj

Bine, face parte din lucrurile pe care nu le găsesc importante, dar poate ar trebui. O prietenă m-a invitat sa mergem la un masaj de relaxare pentru cupluri, o experienta pe care am zis ca trebuie sa o încerc, suna bine. Și așa a fost, până să cunosc “atingerea unui profesionist” nu mi-am dat seama cât de benefic poate fi masajul. Atmosfera a fost frumoasă, liniștită, s-a pus accent pe toate simțurile, auditiv (muzică de relaxare), olfactiv (mirosul plăcut, nu strident, interesant) și vizual (iluminatul). Experiența a fost foarte plăcută, detensionare, relaxare, ce pot să spun mai multe, mi-am dat seama ce poate înseamna un masaj realizat ca la carte. Este o experiență pe care ar trebui să o ai săptămânal, mai ales dacă stai mult la birou, ești încordat, etc.

Ok, vreau să discut despre câteva tipuri de masaj despre care m-am documentat puțin, ca să realizați că masajul de relaxare nu este singura variantă:

  • Masajul de relaxare- să explic de fapt despre ce este vorba
  • Masajul sportiv- da, are și el un rol
  • Masajul aromatic- aici intră folosirea uleilor esențiale
  • Drenajul limfatic- ceva cu ganglionii limfatici 🙂
  • Masajul Oriental, dintre care Tao și Shiatsu- am citit despre aici http://tao-erotic-massage.ro/
  • Masajul capilar – oare la ce face referire 🙂 ?
  • Masajul anticelulitic – destul de dureros din ce am auzit
  • Masaj suedez – Angry birds?!

Ok, nu sunt astea toate tipurile de masaj existente, dar am ales principalele ca să zic așa. Mereu sunt fascinat cum fiecare industrie, fiecare lucru despre care putem discuta are experți și zeci și zeci de lucruri despre care nu știam, cum ar fi că există atât de multe tipuri de masaj.

Înainte de a începe vreau să zic că masajul are și contraindicații, acestea sunt puține comparate cu indicațiile pentru masaj.  Câteva contraindicații importante: manifestări hemoragice, afecțiuni pulmonare acute, afecțiuni inflamatorii osoase și afecțiuni cutanate. În orice caz, cel mai bine este să consulți medicul tău pentru a afla dacă cumva masajul îți poate face rău. Nu vă fie frică să puneți întrebări medicilor, este cel mai bine așa, nu faceți de la sine putere când vine vorba de sănătate.

Masajul de relaxare

Numele spune totul, există mai multe tipuri de masaj, dar nu se folosesc niște tehnici complicate și masajul este unul blând, relaxant. Având în vedere că stresul ne poate ucide, pe bune acum, stresul este cauza a nenumărator boli, ciudat asta, dar așa e, organismul nostru este afectat de stres. Așadar, din punctul meu de vedere acest tip de masaj este prioritar pentru persoanele care consideră că sunt stresate din diferite cauze.

Masajul sportiv

Ați văzut vreodată la diferite competiții sportive că sportivii au și maseuri ? Aceștia sunt folosiți pentru cei care se antrenează în sporturi de performanță, ajută la creșterea performanțelor dar și pentru recuperare.

Masajul aromatic

Am uitat să menționez, multe dintre practicile masajului nu se opresc la masajul propriu-zis, ele vin și cu anumite filosofii, trupul este legat de suflet, așadar un masaj nu tratează doar trupul ci prin diferite tehnici se adresează și sufletului. În masajul aromatic se folosesc uleiurile esențiale folosite în aromaterapie.

Masajul limfatic

Mai exact drenajul limfatic, un masaj în care se pune presiune pe ganglionii limfatici. Scopul acestui drenaj ar fi întărirea sistemului imunitar și ”curățirea corpului”, eliminarea toxinelor.

Masajul oriental

Asiaticii au avut mereu o predispoziție către masaj, paote și din cauză că ei au tot felul de convingeri legate de legătura trup-suflet (bine, nu cred în suflet, energie, eu știu, înțelegeți ideea).

Cât am studiat despre China m-am oprit și pata mi s-a pus pe confucianiști și taoiști. Clar nu m-a atras gândirea confucianistă și m-am orientat către taoiști, din punctul meu de vedere gândirea lor este mai de actualitate, mai ”modernă”. Bine, taoiștii au și o parte separată pe erotic, diferite idei, pe care din păcate nu am avut ocazia să le învăț la facultate ( deh, nu mai zic nimic), ulterior nu am mai citit, știu doar ceva idei, parcă se concentrează prea mult pe ”control de sine”. În orice caz, despre masajul Tao puteți citi câteva lucruri aici masaj Tao .

Și ca să nu rămân doar cu chinezii, spun câteva cuvinte și despre masajul Shiatsu, are origine japoneză și se concentrează pe restabilirea echilibrului energetic, Ying și Yang, etc, lumea asiatică este plină de energii și forțe.

Masajul capilar

Acesta l-aș pune tot la masaj de relaxare. Se concentrează pe cap, pe zona capilară, de acolo și numele. Se folosește pentru a trata tot felul de dureri de cap dar ajută și la ”întărirea părului”, adică să nu-ți mai cadă părul, nu știu cum să mă exprim.

Masajul anticelulitic

Este un masaj care se concentrează pe zonele cu celulită, se masează mult mai puternic – comparat de exemplu cu un masaj de relaxare – pentru a sparge acele zone cu grăsime și pentru a contribui, în paralel cu o alimentație potrivită și cu sport la slăbire. Am auzit de la persoane care au fost că de obicei veneau cu vânătăi de la astfel de masaje dar frumusețea cere anumite sacrificii, nu-i așa :)?

Masajul suedez

Cred că ați auzit de el, nu? Se concentrează la fel pe ”puterea gândului asupra organismului” dar practic se folosește masarea mulchilor cu lovituri lungi, ușoare și alunecări, vibrații.

Ați făcut masaj și dacă da, de care?

This entry was posted in MainC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *