La munca in Bucuresti

Tind să cred că experiența din voluntariat m-a învațat destule despre joburi, interviuri, C.V, companii s.a.m.d . Mi-a plăcut mereu să discut despre asta, să am o viziune ideală a angajatorilor și a angajaților și totuși eu sunt cel care nu sunt angajat și îmi câștig singurel bănuții. Nu zic antreprenor pentru că nu mă consider unul, sunt mai degrabă un freelancer :).

În orice caz, nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre locurile de muncă în București. Și aici aș vrea să las la o parte joburile pentru vorbitori de limbi străine și să vorbesc despre locuri de muncă în general. Apropo, dacă vreți să faceți o facultate și să știți, că de bine, de rău vreți să vă găsiți un job, alegeți limbi străine. Dar să nu alegeți limbi exotice pentru că sună bine și e de viitor (aici mă refer la chineză, arabă, japoneză) ci mergeți cu ceva simplu și care se caută: germana (da de 10 ori, se caută foarte mult, se plătește bine), franceză, limbi nordice, etc.

Uite, arunci o privire aici http://www.findjob.ro/bucuresti/  si iti faci o idee despre cam cum stau lucrurile cu oferta de muncă în București. Sincer, nici prea bine, dar nici prea rău. Sunt oferte destule, comparat cu restul țării încă este bine. Am întâlnit totuși foarte multe persoane care nu au reușit să-și găsească un loc de muncă decent: să fie plătit ok, să ai condiții de muncă ok, să ți se respecte un minim din lista de drepturi pe care ar trebui să o ai.

locuri-munca-bucuresti

Din păcate au apărut atât de mulți oameni care vor să profite de disperarea ca să zic așa a unor oameni fără job și care încearcă orice. Tipele care îți promit o carieră în modelling, internshipuri neplătite că așa se face experiența (apropo, lucru afirmat de o directoare a unei agenții de resurse umane, din punct de vedere legal internshipurile nu trebuie să fie gratuite, la noi se cheamă stagii de practică, două lucruri diferite și totuși care aparent nu sunt respectate), oameni plătiți la negru, fără siguranța unui job stabil și multe alte nereguli.

De exemplu, ce m-a șocat pe mine enorm este stupizenia managerilor companiilor mari. Pur și simplu nu vor să înțeleagă că dacă ai un angajat fericit crește și productivitatea. Niște investiții simple precum: o sală de relaxare, cafea și dulciuri în bucătărie, înghețată vara, cadouri, petreceri, team-buildinguri, vor ajuta pe termen lung enorm compania.

In orice caz, sunt destule lucruri de discutat despre ofertele de munca si conditiile de munca din Bucuresti, din toata tara, am creat o categorie noua ”Job” și aș vrea să abordez mai des subiecte de acest gen.

This entry was posted in Job. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *