Joburi in Anglia

Locurile de muncă în străinătate sunt încă o necunoscută pentru mine. În primul rând pentru că, personal, o bună perioadă de timp nu m-am văzut mutat în altă țară. Nu știu, prietenii, familia, limba și oarece patriotism dinăuntrul meu nu m-a lăsat să mă văd stabilit în altă țară. Asta și casa ”super-mega-șmecheră” la care părinții mei au muncit foarte mult, un loc frumos la țară, cu livadă, cu pace, liniște și independența pe care nu o ai la oraș, loc în care mi-ar plăcea să mă stabilesc.

Deși încep așa, în ultima perioadă am ajuns să mă enervez prea mult pe ”țară”, pe taxe, pe bătaia de joc existentă, de aceea, plecarea în altă țară nu mai este o opțiune așa de rea. Civilizația din alte țări comparată cu nesimțirea de la noi, din păcate, este o realitate.

Și uite că acum discut despre locuri de munca anglia. Gata, granița muncii s-a deschis, deși s-au speriat tare de tot englezii (se așteptau să devină invadați de români și bulgari, au avut multe campanii stupide ca să ”împiedice” acest lucru) românii nu s-au aventurat prea tare în Anglia. Încă nu este o destinație de top când vine vorba de lucrat în afară.

locuri-munca-anglia

Nu am idee de ce încă nu este Anglia o destinație preferată a românilor dar probabil lucrurile se vor schimba în curând. Am un verișor care lucrează cu soția lui în Anglia și sunt foarte mulțumiți, din ce am auzit duc o viață bună acolo. Eu unul am vizitat Londra și m-am îndrăgostit de oraș, dacă ar fi să aleg un oraș unde aș vrea să lucrez, ar fi Londra. (bine, după New York, dar încerc să fiu și puțin pragmatic). Să revenim la întreaga noțiune de – angajare anglia -. Dacă ai de gând să cauți joburi în Anglia trebuie să iei în considerare câteva lucruri:

  • Ești sigur de asta? Ai mai fost plecat în străinătate? Trebuie să fie o decizie la care să te gândești puțin și să cântărești lucrurile, nu te hazarda
  • Cunoști limba engleză? Ai de gând să lucrezi la perfecționarea limbii engleze? Trebuie ă iei în considerare acest aspect, cu cât știi mai puțină engleză cu atât jobul tău va fi unul mai dificil, bazat pe muncă fizică și nu ”de birou”
  • Ai grijă! Am citit destule articole cu oameni care înșelau români, le promiteau joburi în străinătate (lucrul acesta se întâmplă în general, nu doar pentru ofertele din Anglia) și ajungeau să plătească anumite sume de bani și rămâneau de fraieri. La fel a fost și cu Work& Travel, țepe pe joburi inexistente în America, dar asta e altă discuție. Ideea este să apelați doar la firme serioase, acreditate, care nu promit marea cu sarea și cu care se semnează contracte,etc. Faceți mult research, căutați pe internet, dacă nici în căutarea unui job nu vă faceți timp să căutați informații despre jobul viitor, compania care intermediază contractul sau alte informații atunci sunteți niște oameni leneși și inconștienți. Oricât de urgentă ar fi treaba, nu vă aruncați cu capul înainte și nu acceptați promisiuni care par prea bune ca să fie adevărate. Fetelor, GRIJĂ la joburi suspicioase cu ”nume de cod”, gen dansatoare, barmaniță sau mai știu eu care e moda acum. Protejați-vă pe voi, asigurați-vă că nu cădeți în capcana unor rețele.

În loc de concluzie vă las un link către Recruitment UK , o companie de consultanță  în recrutare ce mi-a fost prezentată, parteneră a unor companii de prestigiu din Marea Britanie, care vă poate ajuta în a găsi job-ul potrivit pentru voi.

This entry was posted in Job. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *