Hyper sau Super Market?

Dacă stai în București (și bineînțeles, oriunde în restul țării se aplică, am zis de București că au mult Mega Image) sunt curios, unde mergi mai des, la HyperMarket (”gen” Carrefour) sau la Super Marketuri mai mici ori magazine de bloc (Mega Image, Penny, Profi și restul) ?

carrefour

Zic eu că e o întrebare bună, deoarece, eu unul nu am mai fost de ceva timp prin Carrefour de când s-au deschis atâtea Mega Image-uri. Tind să cred că mă afectează la buzunar această ”lene” a mea. Bine, e cu dus și întors, ca să mergi la Carrefour îți ia ceva timp, și nu doar să mergi, ci și să faci cumpărăturile propriu-zise, având în vedere mărimea magazinului. Dar, oare, timpul nostru, cât valorează 🙂 ? Nu cred că la bătrânețe voi ajunge să spun: ”dacă aș fi cumpărat mai des de la Carrefour, ce regret că mergeam la Mega”. Oricum, am fost curios mereu, să văd, cât de mare adaos au magazinele mari și ce diferență de preț ar fi cu cele mai mari (Carrefour, Cora, Lidl, Auchan, Kaufland, etc).

E clar, pentru cumpărături mai mari și care merg pe termen lung (apă, hârtie, șervețele, produse de curățenie, etc) se merită să mergi la hypermarketuri, dar pentru o pâine și o sticlă de lapte nu are rost. Inițial vroiam să merg personal, în mai multe magazine și să compar prețurile, cum, de exemplu, am observat că puiul, carnea de pui, nu are nicio diferență ca și preț. Bine, asta poate și din cauza unor acorduri de prețuri între magazine, lucru care le-a adus o amendă măricică.

Ideea e următoarea, nu mai are rost să merg în magazinul fizic, când am uitat că pot să caut în catalog oferta Carrefour și să compar cu alte cataloage. Chiar aș vrea să analizez cândva (când am mai mult timp liber) diferența de prețuri între mai multe supermarketuri și pentru diferite coșuri de cumpărături. În principiu, m-ar interesa să aflu pe ce fel de produse are Mega Image adaos mare, dacă, de exemplu, la carne este același preț. La lapte, ouă, dulciuri, apă, sucuri, etc? Practic ar trebui să realizez un ghid al prețurilor acceptabile oferite de Mega :).

Eu unul nu mă pricep chiar așa de bine, nu prea mă tentează să rețin diferite prețuri ale produselor, cel puțin nu ca Emi, fratele meu. Când stătea în București știa clar de unde cumperi cea mai ieftină Eugenie sau mai știu eu ce. Totul se făcea la diferență de câțiva bani.

Totuși, o perioadă mai puțin prosperă cu banii (ca să zic așa) m-a făcut să regândesc cheltuielile pe care le fac și unde se duc banii.

Așadar, tu, unde mergi? La hyper sau super Market :)?

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

One Response to Hyper sau Super Market?

  1. Gabriela says:

    Mega Image forever! și Carrefour o dată pe săptămână, pentru cumpărăturile mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *