Cuptor clasic sau incorporabil?

Începi de la o vârstă să te gândești la casa ta. E puțin trist, deoarece atunci conștientizezi că s-a dus copilăria, adolescența, viața fără griji și că începi să te maturizezi. Zic ”puțin” deoarece începe o nouă etapă din viață ce îți oferă multe alte bucurii.

Și cum ziceam, începi să te gândești la ”casa ta”, locul acela care nu este căminul, care nu este garsoniera sau apartamentul închiriat, locul tău :). Și începi să te gândești, ce îți permiți, unde ai vrea să stai, cum ar trebui să arate casa ta:

  • câte camere să aibă apartamentul
  • cum să fie bucătăria, open space sau clasică
  • cât de mare dormitorul, cât de mare sufrageria
  • ce fel de baie și la fel, cât de mare vrei să fie
  • bineînțeles, ce fel de mobilă vrei pentru toate aceste camere

Sunt foarte multe lucruri de discutat, astăzi vreau să prezint un mic topic legat de ce va conține bucătăria, mai exact, cum sa alegeti un set plita si cuptor incorporabile . Bineînțeles, în contextul în care din start, hotărâm că este mult mai bine să alegi un set de plită și cuptor încorporabil decât varianta clasică.

Unul din primele avantaje ale acestei alegeri ar fi o împărțire mai bună a spațiului și un ”look” mai ”șmecher”. Da, chiar arată mai bine.

În al doilea rând, faptul că alegi o plită incorporabilă, îți va lăsa posibilitatea de a alege un cuptor cum vrei tu: pe gaz, electric sau cu aburi.

cuptor incorporabil sau pe gaz

Macarons gătite de mine în cuptor cu gaz 🙂

  • Pe gaz: la gătit, cuptoarele pe gaz au ceva probleme, mai ales cu uniformitatea coacerii dar și cu temperatura (de asta nu mi-au ieșit mie Macarons chiar atât de bine, au nevoie de o temperatură exactă). Așadar, dacă alegi incorporabil, nu mai bine nu alegi cu gaz? Da, ar fi cele cu convecție, dar câtă diferență pot face?
  • Electrice: minunea din bucătărie, cuptorul pe care-l voi testa în curând cu prepararea de niște Macarons și abia aștept să văd rezultatele. Am auzit numai lucruri de bine despre ele și tehnologia pare fascinantă, cel puțin pe hârtie, câte tipuri de coacere, specifice pentru fiecare tip de preparat. Da, din punctul meu de vedere, alegerea potrivită este cuptorul electric. Ok, poate electricitatea este mai scumpă decât gazul, dar pentru cineva care gătește mult este o alegere perfectă. Dacă nu gătești chiar așa de mult, tot un cuptor electric îți recomand, la urma urmei, la atât de puțin gătit nu te mai interesează diferența de preț gaz/curent, nu? 🙂
  • Cu aburi: cuptoarele cu aburi sunt visul. Vis pentru că, la noi și în Europa în general, nu prea vezi așa ceva. O mare prostie bineînțeles. Când am fost cu Work&Travel în America aveau la restaurantul unde lucram cuptor din acesta cu aburi și era super. Se zice că ”se recomandă pentru mâncare sănătoasă”, adevărat, dar genul ăsta de afirmație te-ar face să crezi că nu este mâncare gustoasă? Pff, e cea mai gustoasă mâncare. Un cuptor super, îmi pare rău că nu prea se găsește așa ceva pe la noi și sunt destul de sigur că sunt scumpe. În America sunt multe persoane care folosesc aceste cuptoare cu aburi și ar trebui să se schimbe lucrurile și la noi.

Sper că v-ați făcut o idee despre cuptoarele incorporabile, ce fel de tipuri sunt, la începutul articolului aveți un link unde veți găsi mai multe articole despre incorporabile în general.

Ca întotdeauna, părerile voastre sunt așteptate cu drag!

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *