Cumperi haine online?

De multe ori am considerat că dacă eu sau prietenii mei nu facem X ori Y înseamnă că așa stau lucrurile, ”nimeni nu cumpără haine online”, ”nimeni nu cumpără X online”, etc.

Bineînțeles, mi-am schimbat mentalitatea și am ajuns la o concluzie la care, dacă am ajunge mai mulți ar fi mai bine: suntem oameni diferiți, gândim diferit și nu este de ajuns să te limitezi la ce știi tu sau grupurile în care frecventezi. Faci parte dintr-un anume cerc tocmai pentru că aveți niște puncte comune, asta nu înseamnă că nu există și alte cercuri în afara ta sau că acele cercuri nu gândesc total diferit.

În fine, nu mai insist mult, vreau să discut puțin despre cumpărăturile online cu accente pe cumpăratul hainelor online.

sacouriAți cumpărat vreodat ceva, orice, online? Dacă răspunsul este NU atunci e nașpa. da, nașpa, pentru că nu contribui la o industrie care te-ar putea scuti pe tine de mult efort dar și care ți-ar oferi ceva reduceri, buzunarul nu ar fi așa de ușor. Orice ar zice oricine, un magazin online, care nu are și showroom va putea oferi prețuri mai mici deoarece și costurile de logistică sunt mai mici.

Nu fiți reticenți, am auzit destule persoane care ziceau că nu fac cumpărături online deoarece le este frică, deoarece nu au bani pe card (există și ramburs, plus că, de ce nu ții și bani pe card? – mesaj către persoanele care-și primesc salariul pe card și scot toți banii de pe card-) sau mai știu eu ce motive. Da, nu trebuie să fii prea ”relaxat” când cumperi și să nu achiziționezi produse de pe orice site obscur sau să accepți oferte care clar nu au nicio treabă cu realitatea. Dacă vei cumpăra de pe OLX și ai primit țeapă ia în considerare că nu se pune ca și cumpărătură online și ai OKAZII, unde ai calificative, unde te poți proteja.

Așadar, începeți să cumpărați produse online, cărți, haine, electrocasnice, nu contează. Cu cât sunt mai multe persoane cu atât mai mulți se vor muta pe online. Să ne gândim la multe magazine de haine gen H&M care au început să vândă haine online. Oare de ce? Oare de ce inapții ăștia au ajuns așa de târziu să facă asta? Pentru că la noi în România idioții nu se riscă, preferă să facă totul tradițional și să nu fie în pas cu ultimele tendințe tehnologice. Și ajunge X antreprenor mai deștept, face magazin online, vinde haine ca aici fitfashion.ro și atunci managerii de la H&M, când văd cât de mult se cumpără online zic să facă și ei. Dar altfel ar fi stat lucrurile dacă marii jucători erau cei care făceau primii mutările, în fine, asta e altă discuție.

Revin la hainele online. Eu unul nu am cumpărat niciodată haine online. Nu e pentru mine, sunt o persoană dificilă, chiar dacă-mi știu unele mărimi, trebuie să probez de o mie de ori o haină să fiu sigur că-mi place mie, sunt fan haine comode și dacă nu e comodă nu o iau, așadar din online nu pot aprecia așa de ușor. În plus, eu îmi cumpăr haine foarte rar (urăsc mall-urile, mă obosesc îngrozitor) și de aceea îmi permit să merg la mall, fiind atât de rar și nu mai caut online.

Eu unul credeam că nimeni nu cumpără haine online și m-am înșelat enorm, mulți o fac. Ce-i drept, tricouri aș cumpăra și eu, iau L, știu că e mai puțin lărguț dar așa-mi plac, mai largi, comode, etc și ar fi ușor. Dar se pare că mulți oameni cumpără haine online, cel mai probabil sexul feminin predomină acest grafic. Și acum înțeleg, eu dacă-mi iau haine de câteva ori pe an și urăsc experiența, fetele fac acest lucru mult mai des și logic, ar fi mult mai ușor să faci asta online (uite, Ioana, nu trebuie să mergem la mall așa de des, dacă vrei sacouri de dama ia de aici 🙂 ). Iar la mărimi, poate fi problematic de la unele magazine la alte că deh, mai diferă puțin, dar am observat că majoritatea magazinelor de haine oferă informații relevante și dimensiuni exacte pentru fiecare zonă (bust, mâni, etc). Așadar, cu o ruletă poți să te asiguri că ai șanse mai mici să nu ți se potrivească. În orice caz, am observat că unele magazine de haine au venit cu tot felul de idei, cabina de probă la tine, retur de schimbat mărimea  gratuit, etc. Așadar se poate.

Voi cumpărați haine online? Ce alte produse ați cumpărat și poate, care ar fi cel mai ciudat produs luat online sau pe care l-ați văzut vândut online?

 

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *