Chestia cu camerele video

camere video

Unul din lucrurile pe care mulți oameni nu le înțeleg când vine vorba de măsuri de siguranță, indiferent care sunt acestea, alarme, camere video, încuietori, etc este că au scopul principal de a preveni, de a descuraja răuvoitorii.

Un fost vecin pe unde stăteam cu chirie, mare cretin de altfel, dar și administratorul blocului (avea fire albe în cap și capul băgat destul de adânc în posteriorul unui fost conducător de pe când România avea alt regim) avea nebunii în cap (de la fumăm pe holul blocului că fumatul este dreptul meu, până la monitorizarea strictă a celor care intră și ies din apartamentul meu). Unul din lucrurile pe care le avea acest geniu era să aibă, ASCUNSE, două camere de filmat la intrarea în apartament. Bine, trebuie o mică explicație, eu, și dragul de vecin aveam o ușă la comun, care a închis un mic hol, acolo, ei bine, erau camerele de filmat, una ascunsă în ”vizorul” ușii, iar alta ascunsă undeva în perete. La ce idee vreau să ajung? Moșule, cu ce te ajută acele două camere de filmat ascunse dacă hoțul nu le vede? Eu să fiu hoț, da, vin, îți dau în cap și plec, nu am văzut nicio cameră video. Tu, cu capul spart ești fericit în adâncul sufletului că l-ai filmat și, poate, dar poate, poliția va avea ce face cu filmările tale 640×320 ?

Așadar, dacă îți instalezi un sistem de supraveghere video, măcar alege unul decent, cu tot ce îți trebuie, de la dvr 4 canale hd, până la camere care filmează și noaptea, dar partea cea mai importantă în toată povestea asta este să pui un MARE anunț care zice, supraveghere video, te filmăm, hoțule mergi la vecinul că am cameră video și nu o ascunde, că nu te ajută cu nimic. Oare de ce pe mașini, toți au puse stickere cu ”vehicul monitorizat prin GPS” și altele? Pentru că nimeni nu vrea să ascundă acest lucru. Iar, dacă ai camere video ascunse, atunci, din păcate, ești doar un om trist care se plictisește și care are o plăcere din a urmări oameni.

Dacă te decizi să-ți instalezi sistem de supraveghere video nu voi veni cu multe sfaturi deoarece nu am cunoștințele necesare. Este posibil ca cineva pe care știu să-și instaleze un astfel de sistem și poate atunci voi putea veni cu mai multe sfaturi, referitor la ce anume să fii atent când achițizionezi o cameră video ș.a.m.d

Eu unul recomand aceste sisteme de supraveghere la curte, când ai casă, bine, și pe lângă aceste camere video aș pune și niște senzori de mișcare, dar asta depinde și de ce domeniu ai. La bloc, lucrurile sunt mai complicate, când pui o cameră video la scara blocului, atunci toți cei care trec pe acolo sunt identificați cu ușurință, deci intră sub incidența datelor cu caracter personal și, deși mulți au instalat ilegal astfel de sisteme, trebuie să știți că este necesar acordul tuturor locatarilor (locatari, nu proprietari, practic oricine e trecut la întreținere) acelui imobil.

This entry was posted in MainC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *