Ce trebuie sa stii cand inchiriezi masini?

inchirieri-masiniNu am închiriat niciodată o mașină până acum. Am fost tentat de câteva ori dar nu s-a concretizat nimic. Prima oară la nu mult timp după ce mi-am luat permisul, vroiam să văd cum e să conduci o mașină mai ”șmecheră”, dar mi-am dat seama că nu merită banii doar pentru așa ceva (mă așteptam să fie puțin mai ieftin). Cealaltă dată mă tenta când am fost peste hotare, mă gândeam că ar fi interesant să fac asta și când reajung în America, sigur voi închiria o mașină să văd toată coasta de est.

În orice caz, că tot ziceam de prețuri, dacă sunteți în căutare de inchirieri auto aici găsiți câteva prețuri. Cel mai mic preț îl găsim la Logan, cu 20-30 de euro pe zi, în funcție de perioada în care închiriem mașina. Sa revenim, cateva lucruri de luat in considerare:

  • Benzina– de cele mai multe ori, primești mașina cu rezervorul plin și trebuie să o aduci înapoi la fel. În caz contrar, va trebui să plătești pentru lipsa benzinei și, în funcție de companie, aceste costuri pot fi mai ridicate decât prețul real al benzinei. De asemenea, se poate plăti anticipat pentru un rezervor de benzină pentru a nu mai avea griji. În cazul în care nu optați pentru asta, nu uitați, mai ales dacă mergeți în zone necunoscute, să vă asigurați să alimentați mașina la timp.
  • Asigurarea– de obicei, aceste mașini vin asigurate cam pentru tot. De la accident, la furt. Interesați-vă totuși de diferențele dintre pachetele de asigurare (dacă sunt disponibile) și vedeți și dacă în asigurarea respectivă intrați și dumneavoastră cu bunurile. De asemenea, fiți atenți, nu e nevoie să picați într-o ”plasă” birocratică
  • Inspectia– nu uita sa arunci o privire în mașină și în jurul ei. Poate din cursa anterioară s-a ratat ceva și vei fi făcut tu vinovat pentru o zgârietură, lovitură sau mai știu eu ce.
  • Ieșirea din țară– dacă plănuiți să plecați din țară cu mașina asigurată vedeți dacă firma pe care ați ales-o permite acest lucru. Ajungem la următorul pas, termeni și condiții:
  • Termeni și condiții- fiecare companie are diferite condiții, diferite pachete, opțiuni sau bonusuri. Aveți grijă să nu fiți păcăliți să plătiți ceva ce oricum nu veți folosi și aveți grijă să citiți contractul cum trebuie. Niciodată nu am înțeles de ce la noi nu există obiceiul de a citi atent contractele ce urmează să fie semnate și pur și simplu semnăm ce ne este indicat. Nu ezitați să puneți întrebări, mai ales dacă sunteți la început și nu știți procedura.

Celor de la rent a car in Bucuresti le-as recomanda să aibă și o variantă în engleză a site-ului lor. Mai ales că serviciul ăsta se adresează destul de mult și străinilor. Am avut de a face, la aeroport, cât îl așteptam pe Emi să revină în țară, cu niște bătrânei din Anglia care închiriaseră mașină, de la o companie internațională, aparent ”ok”, cu ridicarea din Otopeni. Mare le-a fost mirarea că nu era nimeni acolo, nu aveau un punct cu informații și că de fapt păreau să fie lăsați cu buza umflată. I-am ajutat și am sunat la numărul de pe site, trecut în dreptul țării ”România”. Nu prea aveau habar de rezervare și au trimis un om spre aeroport să rezolve problema. Prima lor impresie în România. Culmea e că firma era una internațională și că, cel mai probabil, dacă ar fi apelat la o companie locală, ar fi avut parte de servicii mai bune de inchiriere auto.

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *