Bulgaria- excursia lunii

Am început o serie de articole în care aș vrea ca în fiecare lună să vin cu o sugestie de călătorie, să prezint niște oferte, destinații care îți vor permite să vizitezi, să te bucuri de o vacanță mai ieftină.

Dacă în articolul trecut am discutat despre Dublin și ideea de low-cost, acum aș vrea să discut despre Bulgaria și ideea de Early Booking.

bulgaria- early booking

Se știe, când vine vorba de mers la mare, Bulgaria și Grecia sunt două destinații preferate de români. Și pe bună dreptate, ai parte de condiții mult mai bune decât în România, orice merge bine din toate punctele de vedere: plaja, hotelurile, masa, tratamentul clienților, etc.

Grecia e mai departe, de aceea Bulgaria devine varianta cea mai bună dintre cele două. Nu am fost dar anul viitor mi-ar plăcea să merg și la bulgari la mare, am auzit lucruri de bine și chiar nu-mi place ce văd în România. Au avut cei de la ProTV o campanie interesantă pe vară, trimiteai poze și filmulețe și ei le puneau la TV și sesizau Protecția Consumatorului. A fost oribil să văd în ce condiții se pot afla unele hoteluri de pe litoraul românesc. Când se discuta despre bulgari, numai de bine, toți de acolo știu limba, meniurile vin și în română, clienții sunt respectați și totul pare ca din altă lume, nu ai zice că sunt vecini cu noi (clasă politică de 2 bani și managementul prost ne-a distrus litoralul).

În fine, când vine vorba de low-cost ai câteva variante:

  • diferite oferte și promoții ce nu țin de un tipar anume (cum de exemplu WizzAir a făcut nu știu câți ani și ofereau 2 bilete de avion la preț de unul, bine că mi-am luat țeapă, au fost oarecum mârlani, la o parte din bilete pur și simplu aveau prețuri mai mari, sau cel puțin mai mari comparate cu Blue Air sau RyanAir și nu am mai verificat ofertele lor, mai ales că site-ul abia se încărca. Și fir’ar, chiar au avut o parte din destinații la ofertă reală, am doi prieteni care au plecat în Barcelona foarte ieftin, sigur profitam și eu de ofertă)
  • Early Booking: E clar, agențiile, hotelurile, toți își doresc să ocupe pachetele, camerele cât mai din timp și să te prindă de client înaintea concurenței, de aceea, cu cât cumperi mai devreme, cu atât ieși mai ieftin. De obicei conferințele, festivalurile aplică acest concept, prețurile biletelor sunt în funcție de când cumperi, Early Bird și poți lua un bilet chiar la jumătate de preț față de ”întârziați”. Aici gasiti inscrieri timpurii pentru Bulgaria , aruncati o privire sa vedeti ce preturi sunt comparate cu cele din sezon.
  • Last Minute: ideea e următoarea, avem o croazieră, un pachet turistic pentru o perioadă imediat apropiată și, dacă nu s-au cumpărat toate pachetele, agenția/compania, ca să vândă toate pachetel (pe care ei de obicei le cumpără anticipat) face o mega reducere ca să nu se trezească cu pachete necumpărate. Din păcate în România nu prea am văzut astfel de pachete și pe net cam greu să găsești o ofertă reală, am mai auzit persoane care au profitat de astfel de oferte dar încă este un ”punct slab” al meu, sper să am ocazia să prind ”șmecheria” :). Oricum, pentru majoritatea e destul de dificil, trebuie să fii în stare să-ți iei liber de la servici din scurt, sau să ai noroc să prinzi o ofertă când ești liber și să nu ai alte planuri.

Pentru excursii și vacanțe cel mai bine este să fii calculat, de aceea, un Early Booking e de recomandat, îți scade prețul și te scapă de niște griji. M-am uitat peste prețuri și sunt avantajoase comparate cu cele din timpul sezonului.

Voi ați fost în Bulgaria, cum v-a plăcut pe acolo sau ce ați auzit despre destinație?

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *