Ai încredere în tratamentele naturiste?

De la bun început vreau să spun că medicina și medicamentele clasice nu trebuiesc ignorate. Există probleme și boli care se tratează cu un tratament medicamentos prescris de medicul tău specialist. Nu sunt și nu vreau să promovez gândiri extremiste, multe persoane își susțin punctele de vedere greșit, ok, da, ai citit X și Y, dar nu te joci și refuzi o transfuzie sau eu știu ce situație doar pentru că ai încredere prea multă în tratamentele naturiste, să zicem. Sper că m-am făcut înțeles cu acest mic ”Disclaimer” :).

remedii-naturiste

Medicina a plecat de la ”să ajutăm oamenii” și a ajuns să fie o afacere. Mai ales industria medicamentelor. Trăim – și eu unul sunt genul de persoană- într-o societate ce dorește să te facă să crezi că există o pastilă pentru orice problemă și durere pe care o ai. Dar noi nu tratăm, noi trebuie să ține sub control boala cu medicamentele noastre, acesta este scopul principal al industriei malefice de medicamente, pentru că, o boală tratată nu mai produce bani, un tratament lung și anevoios ne aduce bani.

Un studiu realizat de Kevin Murphy și Robert Topel estimează întreaga valoare globală a industriei cancerului la 50 de trilioane (probabil intră tot, medici, aparatură pentru iradiere, citostaticele – care sunt incredibil de scumpe-) și tind să cred că este o estimare realistă. Numai în România, pentru un bolnav de cancer, casa de asigurări plătește minim un miliard pe an. Un singur bolnav, un miliard (citostatice, pastile, analize, tomografe, internări, etc). Credeți că se va găsi prea curând vreun leac pentru această boală cumplită? Să fim serioși, vă dați seama ce mașinărie de produs bani reprezintă tratamentul acesta. Din păcate banii fac pământul să se învârtă.

Mama mea a preferat mereu remedii naturiste și am fost, de mic copil, ”umflat” cu pastile naturiste, pentru întărirea sistemului imunitar, vitamine, etc, etc, nu știu eu prea multe detalii. Nu am fost de acord, era enervant, să bei sucul de morcovi cu țelină, să iei echinaceea ș.a.m.d. dar s-a dovedit că ea avea dreptate și eu nu. Chiar am simțit pe propria piele că aceste tratamente naturiste mi-au ajutat.

Voi spune o singură poveste și nu mai insist, sunt curios ce părere aveți voi despre remediile naturiste:

Când eram prin clasa a III-a am avut negi, cum poate mulți dintre voi ați avut. Sunt foarte enervanți, din păcate, la mine, s-au extins foarte mult și efectiv, ambele mâini, erau pline de negi, aveam mulți, zeci de negi, era groaznic. Am încercat cu plasturi, cu tot ce se vindea atunci pentru negi. Bineînțeles, exista cauterizarea lor, soluție recomandată de toți medicii la care am fost, dar având atât de mulți ar fi fost traumatizant, pentru mine dar și pentru corpul meu. Nenorociții, așa de ușor vin ei cu sfaturile ”ca la carte”.

Un singur medic specialist de la Iași – și cu ocazia aceasta vreau să îi mulțumesc, nu-l știu, nu-i mai cunosc numele, dar este un medic excelent și m-a ajutat enorm- ne-a sfătuit împotriva cauterizării negilor. El a zis, acești negi au o cauză, dacă îi cauterizăm noi scăpăm de efect, trebuie să tratăm cauza și efectul dispare de la sine. Mi-a zis, că cel mai probabil, la mine, cauza este un sistem imunitar scăzut și mi-a prescris o tinctură de echinaceea, plantă ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Ha, un medic serios la cap, care nu mi-a prescris cauterizare sau un tratament cu pastile scumpe dacă nu este cazul.

Ideea este, că, urmând acest tratament naturist, cu echinaceea, în cateva luni, toți negii mi-au dispărut de la sine, așa, ”ca prin minune”.

Ar fi multe povești, legate de tratamente naturiste ce pot înlocui unele pastile dar nu vreau să insist și sunt și puțin leneș. Concluzia ar fi, nu neglijați și remediile naturiste, nu neglijați această parte a medicinei.

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *